Wednesday, March 30, 2011


                         PENJAGAAN,PENDIDIKAN DAN PERMAINAN

 baru-baru ni sporty ada beli majalah favorite sporty pa&ma dan juga majalah mingguan wanita...dalam syok2 membaca majalah tersebut ada mengenai botol susu yang free bpa..dan juga..keburukan botol susu yang ada bpa...so sporty ni per lagi...mula lah ajak papa danish pergi serang butik anakku...nak tukar botol susu danish secepat yang mungkin....lah.tapi...kat centre point tu maklum ajer ler...paking penuh...last ada juga..sesampai kt anakku terus pergi kat rak botol...ada akak yang keje situ pun tak bertanya banyak terus ckp...jenama yang free bpa dah tak banyak...tinggal avent..dan anakku...jer...yang lain...tu ada bpa...wahh bermakna...orang kat kemaman ni cepat jer dah tukar botol susu anak masing2 sporty jer yang terlambat....aduyaiii kat kepala ni berfikir macam2....tapi tak lama skit ada akak sorang tu pun cari botol susu yang free bpa jugak...makna yer sporty..bukan orang terakhir lah...konon...hahahhaah...so..mana2 ibu..yang belum tukar lagi sila buat pertukaran lah ya....laku lah botol susu kat anakku tu nanti...huhuhu....

 ermm ni plak botol susu danish yang ada bpa tu...sayang...tau banyak beli...maaf ler kekwan blogger..pic ni xleh nak rotate...so melintang ler jawab nyer...hahhahahaha...sama gan pic atas tu.tapi kan akak yang keje kat anakku tu cakap...botol yang ada bpa ni leh guna tapi tuk air sejukj er atau air manis...susu xleh sebab ia perlu guna air panas...melalui air panas tu lah bpa tu keluar...so leh simpan tuk air biase jer.sporty pun xder penerangan yang detail..mengenai kes ni...kalau tak boleh cite kat kekawan kan. bubapa...sanggup..cari..untuk yang terbaik...bagi anak2...sayang kat anak...moga anak kita besar nnti pun tak lupa gan pengorbanan kita ni.

aha..ni plak...buku-buku danish yang sentiasa dia buka hari2...main..lempar...sampaikan ada yang perlu ditampal...kadang2 dia nak tidur pun sporty bagi buku dia tu...terapi tuk mata katakan hahaha...kejap jer dia lena. dalam majalah pa&ma pun ada suruh kita bagi didikan awal...untuk mengenal warna,bentuk,binatang,dan semua lah...mengikut tahap umur.danish ni sporty siap belikan crayon,colour..dan buku tuk dia myonteng..tapi dinding umah pun jadi tempat untuk serlahkan bakat dia tu...aduhhsss tu yang tak tahan tu...tapi sedikit sebanyak berhasil juga...boleh lah...danish sebut...mengaji pun leh lah seposen jer...ahahhahaa...alif,ba dan ta..pastu malas dah nak sebut..heheheh...per2 pun boleh lah kan...lau selalu suruh dia..ajar dia...banyak lah yang boleh dia sebut...siap dengan reaksi lagi.dan bunyi bunyian, mimik muka lagi..macam2 gelagak.



ini plak kereta kesayangan danish..tahan lasak jugak kereta ni...sebab dia besi so x pecah lah..kalau danish baling ker..per ker masih elok lagi.kalau yang lain ada tapi banyak dah rosak...satu lagi tak leh main semua danish ni jenis cepat boring...dan juga sakit mata sporty kalau penuh rumah mainan dia...semak mata..hahhaa.so.inilah..barang2 mainan untuk danish riadah...danish ni jarang bawa dia keluar main....tak nak dedah kan sangat hobi main2 jer...nanti sesuka hati nak keluar main...harap2 sampai besar pun...dia..minta kebenaran kita mana2 dia nak pergi.so kekawan ini jelah yang leh sporty letak kat entry ni...moga sedikit sebanyak kita dapat berkongsi.





                                                

No comments:

Post a Comment